Mohó Mókus

Auchan sörválogatás 4.

Tudom, tudom mindenki tűkön ülve várta, így hát meg is érkezett az Auchan sörválogatás 4. része, a Mohó Mókus rozsos pale ale!
Mondjuk az eddigi tapasztalataim alapján, én már kevésbé vártam, hogy eljöjjön a napja, amikor ki kell vennem a hűtőből a sorozat újabb tagját…
Az alap dizájn a már megszokott. Ahogy eddig is, a fő motívum a névben szereplő állat, úgyhogy most egy mókus tekint ránk vissza az üvegről.

img_20230728_114343.jpg

Az italunk színe a borostyánnál sötétebb, enyhén vöröses, tetején egy hamar összeeső vékony hab réteggel. Igaz a szép nem ilyen, de azt meg kell hagyni, hogy a Lajhárhoz és a Lámához viszonyítva (a sorozat korábbi tagjai, a nevükre kattintva el is tudjátok olvasni őket) még mindig ez a legbizalomgerjesztőbb.

img_20230728_100745.jpg

Az illata enyhén édeskés, kissé gabonás, a komló illata nem kiérzehező belőle. Azt nem mondom, hogy nem féltem az első korty előtt, de hát mindent a kedves olvasókért!
Na de a viccet félretéve, igazából első kortyra nem kifejezetten rossz, nem bántó. Enyhén malátásan édeskés, kis gabonás ízekkel, enyhe fűszerességgel. A komló keserű a korty közben jó helyen jelentkezik, nem túlzó és nem is tapadós, az édességgel nagyjából egyensúlyt képez.
Az alkohol íze nem lóg ki a sörből, azonban mégis erősnek érződik. Nem szoktam a sörök gyengébbre főzése mellett kampányolni, azonban a Mohó Mókus esetén lehet elég lenne a 6% helyett 4,5-5% is és máris kevésbé érződne erősnek.

img_20230728_114127.jpg

Bár a sörválogatás eddig tagjai közül a mókus az eddigi legjobb, továbbra is az a konklúzióm, hogy 400 Ft körül "kisüzemi" kategóriában nagy csodára nem számíthatunk.

 

Egészségetekre!