Sima - Nectar:on

Eljött végre a péntek, ami nem jelent mást, mint hogy megérkezett az e heti teszt a beerálatra! Ami pedig nem más, mint a Sima brewing Nectar:on new england ipája, aminek a neve egy kis szóviccel a készítéséhez egyedüliként használt Nectaron komlóra utal. 
Amúgy kifejezetten jónak tartom, ha egy főzde készít single hop söröket, mert így jó esély nyílik egy-egy új komló megismerésére, ami után bátrabban tudok alapanyagot rendelni a saját söreimhez is akár. 

 img_20230629_001033.jpg

A dizájn stílusában hasonlít a Gâteau Noir-hoz, ismét jó színeket használtak és szerintem elég jó és kellőképpen figyelemfelkeltő is lett a nektarint(?) majszoló denevér.
Sőt olyannyira jól sikerült, hogy engem is többek közt a dizájnnal vett meg. 

 img_20230628_203100.jpg

A nectr:on-nak nem csak a doboza, hanem maga a sör is jól néz ki, rostos baracklére emlékeztető színével és fehér habkoronájával. És egy jó neipához méltóan átláthatanul ködös. (Amúgy hová tűnt a pár évvel ezelőtti neipákra jellemző "moslék" szín? Én komolyan hiányolom egy kicsit.) 
Az illata nem túl intenzív, leginkább a naracsra/mandarinra emlékeztet elsőre. 

 Az igazat megvallva egy kicsit túl hűtöttem a sört, így várnom kellett vele, hogy jobban előjöjjenek az ízek, de már az első kortyra megjelentek a barackos, kissé ananászos aromák. 
Egy kis dekantálás után egyre inkább a barackos nektarinos ízek jöttek elő a hidegen feltűnő ananászt egészen a háttérbe szorítva, de nem teljesen elnyomva.
A selymes kellemes kortyérzet mellé egy nem túl erős keserűség társul, éppen csak annyi, hogy tisztában legyünk vele, hogy egy ipával van dolgunk. 

Egyetlen negatívumot tudok csak felhozni, még pedig az, hogy valahogy alkoholos mellékíze van korty közben, amitől egy rövid időre enyhe "vodkabarckos" íz jelenik meg a szájban, mind túlhűtve mind pedig az ideális fogyasztási hőfokon. Azonban szerencsére ez az alkoholos mellékíz nem túl bántó és a korty után hosszú percekkel is csak a nektarint kellemes íze marad a szánkban. 

 img_20230629_000943.jpg

Összességében nem egy rossz sör, sőt ha ez a kis mellékíz nem lenne kifejezetten nyári sláger gyanús lenne nálam, de azért így sem rossz. 
A nectaron komló pedig kifejezetten elnyerte a tetszésem biztos, hogy a közeljövőben használni is fogom. 
Mivel a keserűsége nem túl bántó, így bátran tudom ajánlani a gyümölcssörök világánál kicsit távolabb merészkedő csajok számra is.

Egészségetekre! 

Hogy előbb értesüljetek az új tesztekről, valamint extra tartalmakért kövessetek Facebookon és Istagrammon