Fehér Nyúl Easter Egg

Ha már húsvét, akkor nyúl és ha már nyúl, akkor Fehér Nyúl, akik el is hozták az idei húsvéti tojásunkat, az Easter Egget, ami egy csokis-vaníliás milk stout.
A korábbi bejegyzésekből feltűnhetett, hogy nagy stout kedvelő vagyok, így az én ízlésemet pont eltalálta a Fehér Nyúl húsvéti nyuszija.

img_20230411_143114.jpg

A címke a már jól megszokott Fehér Nyúl dizájnt követi, ami amúgy szerintem kifejezetten jópofa.

Mélyfekete sör, a tetején megfelelő mértékű tartós krémszínű habbal, szóval a kinézetre panasz nem lehet. Az illata kellemes, kissé csokis, kávés és egy kis dekantálás után a vanília is kiérződik.

img_20230411_143650.jpg

Íze a klasszikus stout ízvilágot idézi meg. A kortyérzet egészen krémes a hozzáadott laktóznak köszönhetően. Nem túl testes sör, azonban lazának sem mondanám, igazából sikerült megtalálni az arany középutat a Fehér Nyulas srácoknak.
Ahogy elérjük a fogyasztásra legideálisabb hőmérsékletet (10-12 °C) egyre erőteljesebben lehet érezni a kakaóbab adta csokis ízt.
És ha rám hallgattok, esztek hozzá valami nem túl intenzív ízű sós rágcsát, mert az még jobban kiemeli a süteményes, kekszes ízeket.

img_20230411_143433.jpg

Összegezve ez egy jó stout, minden íz harmonizál a többivel, nincs ami nagyon eluralná. Egy könnyed ivós stout, ami remélem állandóan fellelhető lesz a nyúlüregben.

Egészségetekre!