Mad Scientist Almost Over

Ismételten egy Mad Scientist sört kóstoltam, ami a gingerbread latte után ismét egy karácsonyi sör lett, a Mad-es srácok hivatalos megnevezése alapján egy holiday spice milk stout. 
Ahogy tőlük megszokhattuk nem dobálóznak alaptalanul a jelzőkkel, így ennek jegyében az alap milk stout meg lett kínálva minden jóval. Mint például vaníliával, kakóbabbal, fahéjjal, szegfűszeggel, csillagánizzsal és kardamommal. Szóval a karácsonyi fűszereket szépen belesöpörték a polcról a készülő sörbe.  

dsc_0492.jpg

A dizájnra most sem lehet panasz, elég állatul néz ki a karácsonyi díszekkel teleaggatott “csúnyapulcsis” hipster szarvas (érted, állatul… bocs a szóviccért) . A dobozon díszelgő alpha batch jelzésből tudhatjuk, hogy egy újdonságot tartunk a kezünkben, mert a főzde minden első főzésű sörét ezzel a jelzéssel látja el.

dsc_0483.jpg

Ahogy egy stoutnak ki kell néznie, úgy néz ki az Almost Over is, szép fekete és már a töltés közben is látszik, hogy van benne anyag, csak a kissé vékony és gyorsan múló habréteg ront egy kicsit az összképen. 
Nem is kell túl közel hajolni hozzá, hogy érezzük nem spóroltak a különleges összetevőkkel. Ha szagolgatjuk talán a felsorolt összes extra összetevőt ki is érezzük belőle, de az össz illat egy jellegzetes sütire emlékeztet, csak sajnos nem tudtam rájönni, hogy melyik süti is az, szóval ha valakinek beugrik az legyen olyan kedves és írja meg kommentben, mert azóta is ezen gondolkodom. 

dsc_0493.jpg

Az első korty után meglepett a rendkívüli íz intenzitás, egy valódi karácsonyi fűszerbomba, bár erre számíthattam volna már az illatából is valamint abból, hogy a Mad Scientist főzte. Tovább ízlelgetve feltűnnek a csokis jegyek és a laktóz adta édesség is. A 7,5%-os alkoholtartalom pedig melegséget ad a kortyérzetnek, ami határozatán jól is áll ennek téli sörnek. 
Az hogy ez a fűszeres ízvilág valakinek ízlik e vagy sem az teljesen szubjektív, felesleges is lenne róla vitázni. Az én véleményem az, hogy ezt most egy kicsit túltolták, egy picit kevesebb fűszerrel nekem jobban ízlene, ám meg kell hagyni, hogy technikailag teljesen rendben van a sör, minden íz egyensúlyban van, és harmonizál egymással. 
Nekem egy picit  karcosnak, nyersnek érződik még az íze, lehet érdemes lenne néhány doboztal félre tenni belőle és egy fél év múlva újra kóstolni, valószínű szépen kisimítaná ezeket a karcokat az idő. 

dsc_0516.jpg

Aki szereti a különleges söröket és a karácsonyi ízvilágot, az ne habozzon szerezzen be belőle néhány dobozzal, amíg még elérhető a Mad Scientist hipermarket partnerének polcain. 

Egészségetekre! 

 További sörös tartalmakért kattintsatok a serbázis.hu-ra .