First Countryside Buddha

Duble India Pale Ale

A First Craft Beer Company a 2017-ben nyitotta meg kapuit. Azóta a hazai kisüzemi sörök világának méltán ismert tagjaivá váltak, amit nem csak kiváló főzeteiknek, hanem a szintén hozzájuk köthető Belvárosi Sörfesztiválnak is köszönhetnek. A sörfőzde, látványfőzdeként is működik, ahol megcsodálhatjuk a kisüzemi sörfőzés csúcsát jelentő ZIP Technologies által gyártott profi főzőberendezéseket. Azonban nem csak a nyálunkat csorgathatjuk a készülő sörök látványára, hanem a Taproom 10 csapjának kínálatából biztos találni fogunk kedvünkre valót, a főzdefriss sörökből. 

dsc_0186.jpg

Az üvegről a vidám “vidéki” Buddha mosolyog ránk, kinek szemöldökén a small batch felirat díszeleg, ezzel jelezve számunkra, hogy a First egyik szezonális termékét tartjuk a kezünkben. 
Duplán komlózott dipaként, már az üveg kibontásának pillanatában megcsapja orrunkat a komló illata, ami a pohárba töltve csak fokozódik. Engem személyszerint kicsit a citromos zöldteára emlékezet az illata, ami a felhasznált komlók trópusi gyümölcsös, citromos, és a maláta édes illatából tevődik össze. 
Küllemére sem lehet panasz, egy sötét aranysárga színű, hófehér habkoronájú,szinte szűrten áttetsző sör. 

dsc_0179.jpg

Igaz, hogy szeretem a teát, de azért annak örültem, hogy csak illatában emlékezetet a citromos teára, míg ízében ebből csak a citromosság maradt meg. A maláta enyhe édességéhez jól passzol a komlók, citrusos, gyümölcsös ízvilága és a korty zárásaként megjelenő minimális keserűség. Hiába egy dupla ipa, nem éreztem annak, pedig 8%-os alkoholtartalma van, és a komlót se spórolták ki belőle, de ezt igazából nem panasznak szánom, nekem kifejezetten tetszik, hogy ennyire könnyed, frissítő tud lenne dipa létére. Nem kérdés, hogy meg tudnék e inni kettőt is belőle egy este. 
Szinte egy citromos sört alkottak ezzel a komló profillal, ami nekem kifejezetten tetszik, mert hiába citromos az íze mégis megmaradt egy igazi ipának. 
Ne habozzatok, vegyétek amíg még kapható, és reménykedjünk benne, hogy jövőre is újra főzik a falusi Buddhát. 

Egészségetekre!