Szia uram! Ipa

Szia uram! Nem, nem köszöntem, hanem ez a sör neve… és én még a Hübris ü-zését tettem szóvá. Na mindegy, megpróbálom túltenni magam ezen is. 
A feliratok alapján a gyártó cég a Prémium Magyar Sörök Kft. Mivel ettől nem lettem sokkal okosabb, így egy kis internetes keresgélés után kiderült, hogy a First-höz köthető a sör. Ha a név nem is, ez legalább bizakodásra ad okot. 
Zöld alapon egy fehér csík, azon pedig a logónak is használt felirat, úgy érzem nem túl sokat izzadtak a dizájnerek a címke tervezése során. Ha a kinézet alapján választanék a boltba, akkor ezzel a címkével és ezzel a névvel lehet a polcon maradna, ami bizony elég nagy hiba lenne, de ne szaladjunk ennyire előre.

dsc_0102.jpg

Pohárba töltve egy szép sör látványa tárul elénk, az aranysárga, szinte tükrösen tiszta ital tetején egy ujjnyi hófehér hab réteggel. 
Az illata jellegzetesen ipás, közepesen komlós, citrusos és enyhén füves jegyekkel. 
Ízében sem okoz csalódást, hozza amit egy ipának tudnia kell. Ez egy elég száraz sör, maláta édességének nyomát se tapasztaltam. Elsőre az illatnál is tapasztalt füvesség érződik a komlókból, majd egy kis dekantálódás után előjön a citrusosság is, viszont ez abszolút nincs túltolva, ami már már kuriózumnak számít a kisüzemi mezőny “egyszerű” ipái közt. Közepesen kesernyés, de bátran ihatják azok is akik csak most barátkoznak a típussal, nekik sem lesz túl keserű.

dsc_0068.jpg

Azt kell mondanom, hogy a kezdeti kétkedésemet egy kellemes meglepetés váltotta fel. Az ára is elég kedvező ebben a kisüzemi árkategóriában, így hát ne sokat gondolkodjatok rajta ha újra feltűnik a boltok polcain, vagy épp a sörözők csapjain. 

Egészségetekre!