Brewdog Elvis Juice Teszt

A Brewdog egy 2007-ben Skóciában alakult craft sörfőzde. Az európai sörforradalom kimagasló alakjaiként tarthatjuk számon őket. A főzde mellet egy nemzetközi pub hálózatot is üzemeltetnek, melynek első kelet-európai tagját hazánkban, Budapesten nyitották. Most az ő egyik sörüket, a grapefruittal ízesített Elvis Juice névre keresztelt ipájukat kóstoltam.

dsc_0045-2.jpg

A doboz a klasszikusnak mondható Brewdog dizájnt kapta ezúttal piros fehér csíkos alapra helyezve, mind ezt matt festéssel.
De nem csak a dobozra, a tartalmára sem élhetek panasszal, legfeljebb csak annyival, hogy a szép borostyán sárga sör tetején lehetne egy kicsit tartósabb vastagabb habréteg. A hab hiányát amúgy valószínűleg a grapefruit és a narancs okozza, így hát, a hab feláldozása az íz oltárán mindenképp bocsánatos bűn volt.

dsc_0032-2.jpg

 

Az illata azt hozta amit vártam is, a gyümölcs illat dominanciáját egy kevés extra citrusossággal.
Ám ízében ez a dominancia már nem jelentkezik, nem uralja el az ízvilágát a grapefruit. Nem akartak egy édes gyümölcsös sört csinálni, inkább az ipa komlócentrikusságát egészítették ki a gyümölcs ízével és enyhe édességével, de mégis meghagyva a sör komlósan keserű jellegét. A keserűsége mellet a komlók citrusos aromája teszi még komplexebbé az ízvilágát. Komplex, de mégis kiegyensúlyozott, pont ez a különlegessége, pont annyira lett gyümölcsös, hogy a komlóhangsúlyos, kesernyés söröket kedvelők is örömüket lelhessék benne. Azt hiszem, ilyennek kell lennie egy férfiak számára készült gyümölcsös sörnek.
Ha kedveled Elvis dalait, ha nem, bátran emeld le a polcról, vagy kérd a pultostól, szerintem nem fogsz csalódni.

dsc_0041-2.jpg

Egészségetekre!