Hop Top Ceylon Buddy

A teás dupla ipa

A Hop Top Berewery a főzdepark egyik alapító sörfőzdéje, amit akár a kimagasló minőség garanciájaként is tekinthetünk.
Ezt mi sem támasztja jobban alá, minthogy a 2015-ös alapításuk óta több rangos nemzetközi megmérettetésen is kimagasló eredményeket értek el. Elsőre egészen úgy tűnt nekem a Hop Top, mint akik a főzdeparkos szomszédaihoz képest a földhözragadtabb söröket képviselnek, aztán végig pörgettem a kínálatukat és rá kellett jöjjek, hogy nem egészen így van ez. Mert bizony ők is készítenek a céklás gosétől kezdve, az eisbockon át, egészen a savanyú stoutig nagyon sokféle különlegességet. És bizony a mai tesztalany sem csak egy hétköznapi ipa. 

dsc_0559.jpg

A Ceylon Buddy, ahogy a nevei is elárulja egy ceylon teával ízesített dupla ipa, amit még meghintettek narancs darabokkal is a még különlegesebb ízvilág reményében. 
A címke mind színvilágában, mind motívumaiban Indiát idézi meg, aminél jobb utalás nem is kell a teára, hiszen még a híres tea kultúrával rendelkező angolok is az indiai gyarmatbirodalomtól vették át a teázási szokásaikat.

dsc_0535.jpg

Elég csak kitölteni és már sejthetjük is, hogy ez bizony egy jó sör lesz. Az enyhén opálos, fekete teára emlékeztető színű sör tetejére képződő vastag, enyhén narancsos színű habbal igazán szép összképet alkot. 
Illatában elsőre nem a tea, hanem az édes gyümölcsösség, narancsosság dominál és csak valahol nagyon megbújva érezzük a teát. 

dsc_0538.jpg

Azonban megízlelve azonnal érezhetjük a ceylon tea jellegzetes kissé fanyar ízét, a narancsot, a maláta édességét és a korty végi enyhe ipás keserűséget. Az ariana és a mosaic komlók gyümölcsös, déligyümölcsös ízvilág nagyon jól passzol mind a teához, mind pedig a narancshoz. 
Minden íz tökéletes összhangban van, nem tolták túl egyik összetevőt sem, még a dupla ipás keserűséget is szépen visszafogták a malátás édességgel és az egésznek lett egy olyan selymes, krémes kortyérzete, amit eddig még csak a laktózzal készült sörök esetében tapasztaltam, de az most nem szerepel az összetevők listáján. 
Az íz egyensúlyt még a 9,1%-os alkoholtartalom sem tudja megtörni, úgy megbújik benne, hogy észre sem vesszük, így csak óvatossan, lehet a második üveg után már körültekintőbben kell felállni az asztaltól. 
Nekem az egyik személyes kedvencem ez a sör, mert úgy lett extra az ízvilága , hogy mégis teljesen termesztésnek hat, bátran merem  ajánlani mindenkinek.  

dsc_0563.jpg

Ui.: csekkoljátok a multik szórólapjait, mert jövő héten egész baráti áron lehet majd hozzájutni, de azért hagyjatok belőle nekem is. 

Egészségetekre! 

További sörös tartalmakért kattintsatok a serbázis.hu-ra!